Kyllikit: Over the Hills…

 

Tiinan Tahko 2012:

Omat fiilikset Tahkolle lähdettäessä oli varsin vekkulit. Takana pari maastopyörälenkkiä ja haaveet viime vuoden 60 km ajan parantamisesta heitetty sairastelujen myötä romukoppaan. Suunnitelmissa oli päästä ehjänä ja hengissä maaliin.

Minä ja Sakke saavuttiin hyvissä ajoin Tahkolle perjantaina ja pistettiin mökissä pastakattila tulille ja valmistauduttiin ottamaan muut meidän joukkueesta vastaan. Käytiin me siinä vähän pyöräilemässäkin ja tsuumailemassa millaisen reittimuutoksen järjestäjät oli alkuun keksineet. Sitten levottomille yöunille ja valmistautumaan aamun koitokseen. Illalla vielä todettiin, että onpa kiva kun on kuivat kelit! Tää oli sitten sarkasmia, ei ollut kuivaa, ei…

Yhdeksältä saattelin Sakarin kilpasarjalaisten mukana metsään. Treffasin ennen lähtölaukausta sattumalta myös Treenaamisen sietämätön keveys -blogia pitävän Iinan ja Paavo Hiltunen -blogia pitävän Hiltusen Paavon. Iina lupasi kannustaa myös mua, joten sain edes yhden tukihenkilön päivän koitokseen.

Kympiltä kajahti oma lähtölaakini. Koska laadin keväällä Olli Miettisen innostamana omat menestysteesit tämän vuoden Tahkolle, on varmaan fiksua tarkastella hieman, miten onnistuttiin

1. Ennen kaikkea muuta valmistautumista (kuten harjoittelua), huolehdi, että ajopaitasi, pyöräsi kahvojen ja pyörään kiinnitettävän numerolapun värit mätsäävät. Jos näin ei ole, ei kannata edes osallistua. Samansävyisestä huulipunasta (ja siitä, että se pysyy huulilla maaliin asti) lisäpisteitä (paitsi ei pojille)!
– Ajopaita oli musta ja ajohanskat pinkit. Numerolappu pinkki mustilla teksteillä. Nappivalinta! Huulipuna unohtui kotiin, eikä Tahkon Salesta löytyny sopivaa sävyä.


2. Kilpailua edeltävällä viikolla huolehdi riittävästä syömisestä. Tai oikeastaan ei riitä, että syöt riittävästi. Syö tsiljardikertaa enemmän. Tämän viikon jälkeen sinun täytyy luultavasti katsoa joku BBC:n Afrikka-dokumentti 80-luvulta palauttaaksesi mieleen, mitä nälkä on.
– Tiistai-iltana menin nälkäisenä nukkumaan ja mietin, että tähänkö se homma nyt kaatu. Tilannetta kompensoin järjettömällä mähkimisellä keskiviikosta lauantai-aamuun. El Granden juurella tuli silti nälkä. Ensi vuonna on syötävä vielä enemmän.

3. Älä missään nimessä ennen kilpailua koske itse pyörääsi minkään huoltotoimenpiteiden merkeissä!!!
– Pyörä on saanut olla varmuuden vuoksi rauhassa koko vuoden. Huoltaja/valmentaja/aviomies antoi hieman palautetta ruosteessa olleista ketjuista mutta rasvasi ne sitten kiltisti edeltävänä iltana.

4. Saavu kisapaikalle mielellään edeltävänä iltana, että ehdit nauttia paikallisella terassilla vähintään yhden relaxoivan. Lihaksilla on koko seuraava päivä aikaa hapottaa. Nauti vielä kun voit.
– Saavuin, söin, kävin saunassa, join lonkeron, söin, join lonkeron…

5. Syö aamupalaksi sitä mitä olet tottunut syömään. Älä syö puuroa, jos et syö normaalistikaan puuroa. Kysykää vaikka Miikalta, jonka Eloveenat päätyivät Kinahmi ykköselle männyn juuristoa somistamaan.
– Aamupalalla ei sorruttu yllätyksiin. Mysli, jugurtti ja kahvi toimivat hyvin. Salaa söin myös pari siivua fazerin sinistä.

6. Lähtöviivalla näytä vaatimattomalta. Ihan vaan siltä, että tässä joku onneton kotiäiti on lähtenyt koittamaan rajojaan. Vapauta sisäinen atleettisi rasvakerrosten alta vasta starttipyssyn pamahdettua.
– Elloksen alennusmyynnistä ostettu urheilupaita ja jo viime vuonna lähtöviivalla nähdyt shortsit ja ajohanskat. Tarviiko sanoa enempää?


7. Nauti huoltopisteiden palvelusta. Tästähän sitä ollaan maksettu. Kun toisella kädellä tunget puolikasta banaania suuhun, heilauta toisella kädellä toisesta suupielestä mustikkasoppaa sisään – samalla kun joku Kinahmin martoista kaataa kuupalla saavista urheilujuomaa päähäsi (saattaa imeytyä sitäkin kautta ja säästyypähän aikaa).
– Tässä epäonnistuin. Pysähdyin vain kolmella huoltopisteellä enkä vetänyt edes koko linjaston valikoimaa läpi. 

8. Jos pyöräsi hajoaa, asettaudu viehkeästi polun viereen ja näytä siltä, ettet ole koskaan elämäsi aikana korjannut ainuttakaan pyörää. Luultavasti se tulee onnistumaan yllättävän helposti. Kyllä siihen lopulta joku epätoivoinen sinkkumiesmaastopyöräilijä pysähtyy meisseleineen
– Vaikka kuinka yritin tähdätä kaikkiin kiviin, niin Spessu se vaan otti ja kesti. Ei tekniikkamurhetta minkäänlaista!

9. Maaliviivalla tuuleta. Siinäkin tapauksessa, että maalivaate on purettu jo pari tuntia ja 1500 maaliintulijaa aikaisemmin. Näyttävyys ennenkaikkea (tässä vaiheessa myös ajopaita ja huulipuna astuvat urheilusuorituksen kannalta oleelliseen rooliin).
– Maalissa en pelkästään tuulettanut vaan kiljuin riemusta. Upeeta, mahtavaa, enää 2,5 tuntia kärkeä jäljessä! 

10. Palautumista varten heitä heti maaliviivan jälkeen joku kolmiolääke huuleen. Olo muuttuu heti paljon kivemmaksi eikä päänsärky pääse pilaamaan iltabileisiin osallistumista. Sitä paitsi lääkkeen humahtaessa hattuun voi hetken tuntua jopa siltä, että tämä on koettava uudestaan!
Kämpillä 1,5 särkylääkettä huuleen, sauna lämpiämään ja jääkaapin kautta pesulle. Tänä vuonna kaikkein tärkein onnistuminen tuli tässä kohtaa, eli selvisin vielä iltapileisiinkin, join 2 kintonikkia, enkä edes oksentanut. Ja ens vuoden osallistuminen on ehdottoman varmaa!
Sitten vielä pari sanaa kisojen jälkipeleistä. Fillarifoorumi täyttyy aina vuodatuksista, kuinka paskat järjestelyt oli. Oli jonoja ja huonoja polkuja ja pahaa ruokaa ja liikaa ihmisiä ja väärän kokoinen t-paita ja liian pieni kesäkumi ja hyttysiä ja kalsarinreuna hankasi ja kaikki tämä tietysti järjestelijöiden vika.
Itse ajattelen niin, että metsässä on aina kivaa. Mitä paskempi polku tai synkempi tiheikkö, sitä enemmän hymyilyttää. Kun asuu paikassa, jossa toisen ihmisen kohtaaminen metsäpoluilla on merkittävä tapaus, on ihan hienoa olla mukana tapahtumassa, jossa näkee 1900 ihmistä. Kotiäidin näkökulmasta kaikki ruoka, mitä ei ole itse tarvinut laittaa on plussaa (ja Tahkolla oli kyllä hyvääkin). Jos on jonoja, ajetaan jonossa. Jos on jonossa tulppana, ajetaan sivuun. Jos on hyttysiä, läiskitään. Jos kalsarinsauma hankaa, pannaan seuraavalla kerralla paremmat.
Jos tykkää ajella tasaisia baanoja ilman jonoja, voi vuokrata vaikka Ahveniston moottoriradan yhdeksi illaksi itselleen käyttöön. Tässä Tahko MTB:ssa on vähän sama meininki kuin Jukolassa: Jos haluaa urheilla yksin, ei ehkä kannata vaivautua paikalle.
Suomi on täynnä maastopyörätapahtumia, joissa paikoitellen on jopa pula osallistujista. Nää ”aina vituttaa kaikki” -tyypit voi mun puolesta ens vuonna mennä niihin. Jääpähän meille nautiskelijoille enemmän tilaa poluille ja sitä huonoa ruokaa suorituksen jälkeen.
Olen puhunut.
Hannan Tahko 2012:
Tahkorapsaa pukkaa myös Halkomäestä.
Meidän tiimi saapui hoodeille perjantaina iltapäivästä. Majoituimme Tahko Chaletsiin, joka valikoitui netistä aivan sattumalta meille yösijaksi. Olo oli kuin Design-museossa, kun kaikki sisustus oli Artekkia ja Aalto -maljaa, sellaista modernia ja hianoo. Hikiset urheilukamppeet ja kuraiset kengät eivät oikein istuneet siihen kokonaisuuteen? Aika meni nopeasti siinä kamoja purkaessa ja visiitillä Tiinan tiimin mökissä, jossa väänsin lisäannoksen miilunpolttajan spagettia lopun porukan tankkausantimiksi. Tuli ähkittyä omakin napa aika pinkeäksi. Pikaisesti pyrähdettiin vielä hoitamassa ilmoittautumiset ja toteamassa, että kisakassista löytyi edellisvuosien tapaan kiva paita ja vielä kivempi kesäkumi. No, sisäkumilla olisi ollut enemmän käyttöä, mutta josko aika tavaran nauttii? Kämpillä vielä pyörän iskarisäätöjä kuntoon, kisanumeroa kiinni, Kiiskin huoltotoimenpiteitä ja pikkumies unille, sitten lisää tankkausta. Illan kruunasi neljän suklaamuffinssin kimara iltateen seuraksi. Päätin syödä paljon koska kaikki muutkin söivät. Mullahan oli niitä vain 35km lyhyempi matka… Aika hulppea olotila oli sänkyyn kömpiessä!
Aamulla myslit, sämpylät ja teet naamariin, Kiiskille hörpyt ja viime tingassa starttiruutuun uudenkarheat sortsit suhisten. Kisa-asu valikoituikin sortsien värisuoran mukaan, ja ihan mukavan tasapainoinen kokonaisuus siitä tuli. Paita oli sama kuin Tiinalla viime vuonna ja vanhat lenkkarit toimittivat pyöräilykenkien virkaa. Laitoin ripsariakin! Ennen lähtöhässäkkää treffasin vielä Tiina ja Konakauppias-Kuningas-Janin, jolta meikäläisien menopeli viime talvena ostettiin. Fiilis oli lämmin ja lihakset kylmät. Selässä lotisi reilu litra vettä matkaevääksi.
Startista sitten rauhaksiin lähdettiin etenemään, ja pikku hiljaa se karu todellisuus sieltä tuli vastaan kilometri kilometrin perään. Ylämäkeä. Kiveä. Irtosoraa. Ylämäkeä. Kiveä. Ylämäkeä. Kiveä. Irtosoraa. Varmaan sellaiset seitsemän kilometria, Tuulivaaran laelle saakka. Sitten alkoi tulla alamäkiäkin. Ja kiviä. Ja mutaa. Ja enemmän mutaa. Ja enemmän kiviä. Ja jyrkempiä alamäkiä. Oli joitakin hulluja jotka vetivät rapa roiskuen ohi, välittämättä ollenkaan kaameista ajo-olosuhteista. Mietin ihmeissäni, koska alkaa sellainen ajettava osuus ja syke laskee alle 160:n.  Ajaminen oli sellaista kauhun tasapainoa  ja itsensä ylittämisen yllytystä: ajanko ton kivikon ja alamäen, talutanko, vedänkö suoraan vai kierränkö, mitä noi muut ajattelee jos mä vedän tohon pannut, onko mun sortsit jo sotkunu, leviääköhän ripsivärit jos kaatuu mutaan, paljonko tätä on jäljellä ja oliko tää hyvä idea… Ja ennen kaikkea  tuskaisimpina hetkinä välähteli mieleen kysymys, mikset KUKAAN kertonut että tää on TÄLLÄISTÄ??? Helvetillisesti kiveä ihan joka paikassa, mutaa siellä missä ei ollut ylä- tai alamäkeä, ja irtosoraa siellä missä ei ollut kiviä tai mutaa. Kotikontujen polkuverkostot kajastivat silmissä silkkitien hohtoisina, ihan lasten leikkiä! Lopulta piti vain keskittyä siihen, että vaan ajaa. Pysyy pystyssä. Pääsee eteenpäin. Ei auttanut kauhistelut.
Toiseen huoltoon pysähdyin hörppäämään pari mukia urskajuomaa, söin palan banaania, pari suolakurkkua ja yhden vohvelin mansikkahillolla. Vohvelin! Kyllä! Käsittämätöntä…ja hyvää! Ei mun oikeasti olisi tarvinnut mitään syödä, mutta ajattelin että kun kuuluu tähän pakettiin niin antaa mennä vaan koko rahan edestä. Siinä olisi kivasti saanut tunnin-pari kulumaan kuin parhaimmallakin eväsretkellä. Ajohanskat mansikkahillosta tahmeina suuntasin viimeiseen kolmannekseen. Fiilis oli hyvä eikä jalatkaan olleet vielä jökissä.  Erinnäisten maastonmuotojen jälkeen meno muuttui taas ylämäkivoittoiseksi. Ajokaverini Hanna-kaiman kanssa jossain vaiheessa mietittiin, että onkohan tää nyt sitä viimeistä kovaa nousua kun ei tunnu loppuvan ollenkaan. Huipulla totesimme, että oli se SE. Suuri ja mahtava El Grande.  Jotain pahempaa oli silti tulossa. Pitihän sieltä huipulta päästä poiskin. Ja poistumistie oli suoraan rinnettä alas.  Helvetillisperkeleellisen kamalan jyrkkää rinnettä. Taisi siinä joku mutkakin olla. Fiilis myötäili pelkokerroin -ohjelmaa. Pyörrytti jo pelkkä ajatus alastulosta. Jyrkimmän kinkaman päällä totesimme Hannan kanssa, että jep, talutuspuuhia. Sora ja kivet muljuivat jalkojen alla ja taluttaminenkin oli todella vaikeaa, tossu lipesi koko ajan alta. Itsekseni ihmettelin, että on mulla vaan melkoinen sisko kun se on tän tullut viime vuonna pyörällä alas!!! Vaikkei se sit ollutkaan tullut kun lasku oli silloin eri paikasta! Lopulta pääsin taas takaisin satulaan ja sitten vain hanaa! Tahkolahti ympäri niin paljon kuin kulki ja hups,  maaliin ajassa 2.40. Maalissa odottivat Kiiski ja Anoppi-armas innosta hihkuen. No jee!!! Elossa, ehjin nahoin eikä luita poikki! Ja alle kolmen tunnin, mikä oli tavoitteena! Paukkuja oli jäljellä vielä niin mukavasti, että olisin voinut hyvinkin jatkaa ajamista. Pienellä viiveellä tuli ontto fiilis, että oliko tää nyt tässä. Ja olihan se.  Keskisyke jumalaiset 158 ja kaloreita paloi 1400.
Kun päivä hiipi iltaan niin kuupassa kävi melkoinen myllerrys. Tiinan synttäri-shamppisten ja mansikkakakun jälkeen olo oli tyytyväinen, mutta hämmentynyt. Päivän suoritus oli kamala ja kiva, ja kamaluudesta voi näemmä nauttiakin ihan kympillä! Reitti oli aivan jotain muuta kuin mitä etukäteen aavistelin. Jotta siitä selviytyisi oikeasti kunnialla, eli kokonaan ajaen, pitäisi olla kaikki osa-alueet todella hanskassa; tekniikka, kestävyys ja voima. Ja mä olen niiiiiiiiiiin kaukana tuosta yhtälöstä. Hirveen kaukana. Sen lisäksi vielä ihan vellihousu. Mutta selvisin silti! Ehkä hirveä into korvaa kaikkia muita puutteita?
Harmittamaan jäi se, etten voinut vetää itsestäni kaikkea irti. Kaipasin siis sitä olotilaa, kun maaliviivalla sumuisin silmin etsii katseellaan lähintä ambulanssia ja sen tippaletkuja. El Grandeakin olisin jaksanut polkea enemmän, mutta se kivikko teki tepposet ja vei vauhdin. Iloinen olin siitä, että monessa kohtaa reittiä ylitin uskallukseni ja onnistuin pysymään pystyssä. Huippukiva asia oli myös hurjan mukava ajoseura, erityisesti lähes alusta asti samaa matkaa taivaltanut Hanna-kaima, mutta myös ne monet muut pyöräilijät jotka jaksoivat tsempata eteenpäin.
Ja jotta kisat olisivat täydelliset, niin illan huipensi…hehhee, arvaatte varmaan! Kuva puhukoon puolestaan!
Ensi vuonna uusi kisa ja uudet reidet, josko ehtisi jopa vähän reenaamaan?! Mitä, eikö rapia 50km pyöräilyä riitäkään alle?
ps. Viime vuonna nieleskelin katkeria kyyneleitä kisapaikalla, koska paisuvan vatsanseutuni vuoksi terveydenhoitaja oli kieltänyt minulta kisoihin osallistumisen.Miten julmaa! Olin huoltaja-Hanna, kuten Jukolassakin. Kyllä sapetti katsella muiden menoa ja etenkin kuunnella sitä fiilistelyä kisan jälkeen. Nyt kun Tahko-neitsyys  on korkattu niin tekisipä  mieli lähettää Terkka-Susannalle vaikka edes viinipullo kiitokseksi tiukkapipoisuudesta…siinä rytkytyksessä ja niillä sykkeillä olisi vauvalla(kin) varmaan tullut vähintään aivotärähdys sekä happivaje ensimmäisen kymmenen kilometrin matkalla!!! Huh!
Onkkaalan Rauniot hyvillä fiiliksillä kisaa edeltävänä iltana. Oli ne hyvillä fiiliksillä vielä kisan jälkeenkin, vaikka eihän ne nyt sentään voittaneet.
Sakke valmistautumassa. Uusi ennätyshän sieltä tuli, vaikka Nineriin piti tehdä koneremonttia kesken matkan ja jarrutkin katosivat loppulaskussa.
Kisaryhmän startissa oli tohinaa ja tunnelmaa. Sen verran tosissaan nää kaverit vissiin ottaa tän kisan, ettei starttiauto meinannut kiihtyä yhtä hyvin kuin pyöräilijöiden reidet.
Iina hoiti kannustamisen reitillä ja maalissa. Lähtötohinoihin Paavo oli vissiin pestannut sen sitä varten, että Kaupin kanuunoiden ykköstykkien keskittyminen siirtyy pyöräilystä naiskauneuteen 🙂
Eikä taivalluksesta jäänyt kuin linttaan astutut kengät, on Leskisen Juice kirjoittanut. Mulla jäi lisäksi ihan muutama mustelma.
Suihkurusketus Tahkon tyyliin. Toimii hyvin tennissukkien kanssa.
Mustosen Wille saapui pirteänä maaliin 120 km matkalta. Naama ei ollu yhtään niin harmaa kuin 2 vuotta sitten saman urakan jälkeen.
Hanna ja tän vuoden T-paita. Vähän jännittää, että mahtuuks se…?
78 kommenttia artikkeliin “Kyllikit: Over the Hills…”
 1. avatar tanyajg1 sanoo:

  Perfectly started untrodden conjure up:
  http://sybil.web.telrock.net

 2. avatar merlehq3 sanoo:

  My fresh pron blog
  http://twerking.porndairy.in/?profile_madelynn
  erotic food poon videos most erotic films erotic fairs

 3. avatar Davidfress sanoo:

  Я всегда смотрю фильмы онлайн бесплатно в хорошем качестве, всем рекомендую, переходите по ссылке
  смотреть фильмы онлайн hd Подробно тут…

 4. avatar gwenoy3 sanoo:

  Unique about page after concoct:
  http://faye.post1.telrock.org

 5. avatar nataliekl1 sanoo:

  Late-model devise
  http://interracial.dating.porndairy.in/?profile.tania
  asian guys dating save the date magnets wedding cougar dating in india the most popular dating sites connections dating site

 6. avatar madgewg11 sanoo:

  Daily updated photo blog
  http://sexypic.erolove.in/?post-ericka
  beastsex voyeur sienna factory girl clip big topless tits law school rankings michelle thorne double anal free

 7. avatar lewisct69 sanoo:

  Assignment page moved:
  http://janie.web1.telrock.net

 8. avatar carlytl3 sanoo:

  Proposal attendant moved:
  http://victoria.forum.telrock.net

 9. avatar deenakp11 sanoo:

  Modern snare programme:
  http://alejandra.post1.telrock.org

 10. avatar johnro2 sanoo:

  Very recently started supplementary project:
  http://trudy.go.telrock.net

 11. avatar lornaao18 sanoo:

  My unruffled describe:
  http://myra.w.telrock.org

 12. avatar olliett18 sanoo:

  Shemale sex
  http://shemales.blogporn.in/?personal-alivia
  semale shamale shemle shemails.com shemail

 13. avatar yolandazz3 sanoo:

  My creative web scheme:
  http://opal.post1.telrock.org

 14. avatar irmaek2 sanoo:

  My up to date website:
  http://cindy.forum.telrock.net

 15. avatar harriettnr3 sanoo:

  Check my altered contract
  http://sissyblog.twiclub.in/?register.jakayla
  angelina jolie erotic good erotic movies french erotic film erotic saree erotic fairies

 16. avatar richbowee sanoo:

  I’m an expert writer who loves to bring smiles to people’s face.

  Writing is what I do for a living and I am so passionate about this. I have worked with several organizations whose mission is to help people solve problems.
  I love traveling and have visited several countries in the past few years.
  I’m happy to have written several books that have contributed positively to the lives of many. My books are available in several parts of the world. And I’m currently working with companies that help people save energy. Being a part of this team has open more opportunities for me to excel as a writer. I have worked with different people and met many clients as a writer.
  I can handle any kind of writing project and provide nothing but the best. People come to me all the time to ask if I can solve their writing problems and I accept. I find pleasure in assisting them to solve their problems as a writer.

  Academic Writer – Richard Bower – http://www.therighttolearn.net/ – TheRighttoLearn Confederation

 17. avatar Richardgam sanoo:

  Accept

 18. avatar leonardho3 sanoo:

  Shemale sexy
  http://dickgirl.replyme.pw/?profile.yuliana
  shemaleporn shemal sex s hemale sex shemalevideo.com shemal

 19. avatar tracieaz60 sanoo:

  Original project
  adult tv online sexy games mobile download sexy sexy music how do i download free apps sexy girls pics download
  http://sex.games.android.porndairy.in/?page.talia
  google android apps apk top 10 best android apps descarcare google play best android game apps racing free games download

 20. avatar janagk2 sanoo:

  New sissy girls blog website
  how to sex between man and woman catheter sound asian women to marry
  http://sissyabuse.blogporn.in/?page.mackenzie
  explain postmodernism holidays to chania crete older women sex younger men stainless steel elbow good luck spells transgender breasts hairs salons near me license plate accessories

 21. avatar verahw4 sanoo:

  Unique about bellhop for concoct:
  http://heather.blogs.telrock.org

 22. avatar ericgi11 sanoo:

  New free porn place
  http://ebony.porndairy.in/?alia
  sex film erotic romance writers erotic drawing horror erotic sex xxx

 23. avatar britneyzs60 sanoo:

  My mod suss out d evolve:
  http://sophia.w.telrock.org

 24. avatar jacquelyngt3 sanoo:

  Rejuvenated web project:
  http://letha.forum.telrock.net

 25. avatar celinasd1 sanoo:

  My up to date network scheme:
  http://lesley.projects.telrock.org

 26. avatar Richardodock sanoo:

  瑋澄資訊-全台最強SEO│全台首創無限組關鍵字│保證排名最多組 http://tw-seo.com/

 27. avatar ednazt69 sanoo:

  My up to date work:
  http://vilma.post1.telrock.org

 28. avatar coraya69 sanoo:

  Updated contrive page:
  http://francis.projects.telrock.org

 29. avatar lewiszj18 sanoo:

  New domestic bellhop instead of concoct:
  http://noreen.w.telrock.org

 30. avatar pennyld16 sanoo:

  Stared new concoct:
  http://daniel.post1.telrock.org

 31. avatar annezo18 sanoo:

  New devise
  http://boobs.teenax.xyz/?entry-kendall
  young buddies porn lesbian flash porn tubes ballet dancers porn sexy porn chick videos free porn movie scenes

 32. avatar rodneyjj2 sanoo:

  Latin ladyboys
  http://shemaledating.sexblog.pw/?profile-elisa
  chicks with dicks shomale sex ladyboy shemans sex shemail

 33. avatar marilynmr1 sanoo:

  My novel page
  http://arab.aunties.porndairy.in/?post.breonna
  creation apparatus doctor slut inner-city

 34. avatar ivanya11 sanoo:

  Daily porn blog updates
  http://sexypic.erolove.in/?post-bailee
  piedmont natural gas nashville tn information on breast cancer more condition_symptoms the minister’s black veil summary nigerian porn filme porn otube

 35. avatar tamaraws18 sanoo:

  Adult blog with daily updates
  tattoos websites free love sites cheap vibrator
  http://sissy.adultnet.in/?view.eleanor
  cheap dress for sale mens and women sex pregnancy in men articles on psychology pretty sissy bois porno yound online t shirt a sexual woman

 36. avatar rosannejs1 sanoo:

  My revitalized number
  http://cupid.dating.hotblog.top/?diagram.angel
  oriental dating uk christian dating foreign date site mature adult dating elite professional dating

 37. avatar jimmiell2 sanoo:

  Revitalized network work:
  http://anne.blogs.telrock.org

 38. avatar lynnettedl1 sanoo:

  Late-model programme
  http://cars.pics.twiclub.in/?post.kendal
  whats up doc porn short skirt porn party ontop porn hd extreme sex porn tube porn xxxix

 39. avatar aileenwp2 sanoo:

  My contemporary folio
  http://latex.xblog.in/?profile.aracely
  erotic india free dault films erotic sex erotic desktop wallpaper erotic body painting

 40. avatar lindseyfm18 sanoo:

  My creative website:
  http://theresa.forum.telrock.net

 41. avatar ashleysu1 sanoo:

  Stared fashionable concoct:
  http://jodie.projects.telrock.org

 42. avatar lonnieoe2 sanoo:

  After my recent engagement
  where is android 5 0 download free texting app free smartphone wallpaper free to chat dating sites best mmorpgs
  http://erotic.googleplay.twiclub.in/?dispatch.jenny
  free download live wallpapers for android mobile phones adult sex black games for tablet apps download walvaver racing android game download

 43. avatar carmenuu11 sanoo:

  My up to date website:
  http://dean.web.telrock.net

 44. avatar mirandabv3 sanoo:

  My updated work is bellow!
  locks apps live wallpapers free download for mobile free video downloads xxx xxx vedio for download android download application
  http://pornapps.xblog.in/?dispatch.jewel
  whaty is the best cell phone on the market 2015 downloading games downloaidng games sex adult apps adroid emulator sexci vedos

 45. avatar louqj3 sanoo:

  Late-model devise
  http://porn.smurf.erolove.in/?entry.aryanna
  best all monstercock free porn brittany skye porn tila taqela porn free porn pic big tits free classical porn

 46. avatar kellyqh18 sanoo:

  My up to date entanglement outline:
  http://susan.go.telrock.net

 47. avatar anitany69 sanoo:

  Pretty ladyboy
  http://dickgirl.replyme.pw/?post.nyah
  transexuals pornos chemale shemals free sex shemall pictures shemals free videos

 48. avatar patricenp60 sanoo:

  My novel folio
  http://analplug.tobuy.in/?leaf.annalise
  erotic france free adult erotic chat bot new erotic erotic pleasure

 49. avatar ReginaEncal sanoo:

  Умный телемаркетинг

  ЕВА – ПЕРВЫЙ ГОЛОСОВОЙ РОБОТ ДЛЯ БИЗНЕСА!
  Продавайте, уведомляйте, опрашивайте своих клиентов по телефону без менеджеров и коллцентра!
  Сэкономьте свое время, деньги и нервы.
  Обзвонит вашу базу клиентов со скоростью более 10000 звонков в час.
  Чтобы достичь такой же скорости с помощью колл центра – вам придется нанять около 1000 операторов!
  http://evecalls.net

 50. avatar sofiaug60 sanoo:

  Blog about sissy life
  adult sex shops having sex for free teen and older men porn
  http://sissythings.pornpost.in/?post.regan
  black man stories ankle lace socks the beauty tips pvc dominatrix diccionario the free dictionary baby clothes china anal plug metall best wig outlet wigs

 51. avatar sheriwy60 sanoo:

  Original programme
  http://cats.pics.telrock.net/?post.kaylie
  good porn for women big cocks nailin palin porn parody soft core porn hotties charlie porn game nures porn

 52. avatar Davidcloxy sanoo:

  5 Most Imperative Things To Be sure When Choosing Bridal Jewelry

  You may additionally demand to verify out our sections on Canadian Diamonds and Controversy Diamonds as well. If you’re purchasing a pure flower, then don’t forget to warrant the x-ray certification of pearl proving so! Each later I deprecate a connection past means of I arrange to then incite a immature sour instrumentality away trail of the prime two hyperlinks to expanse them into the open air so that they are ready instead of the following relationship that liking undergo. If you’re actually an marvellous actor, then nothing can close you from reaching your desires. This puissance be a worthwhile concept even into older folks as nicely – your Engender’s 50th birthday, your Granny’s 75th birthday etc. You should utilize an analogous thought to contain a good time a juncture anniversary as effectively. After all, diamonds look totally cool equable with antediluvian refining strategies. These diamonds look are also set in imperceivable stage set next to making the diamond excess in a cup and connecting it with a cut up or sidestep design.

  Here is the same: a demi-parure of a matching necklace and bracelet, the necklace featuring vertical bars of diamonds making a constant sparkling cuff of diamonds, in a yellow gold setting. The primary identified use of a diamond rendezvous cincture came down in 1477, when Archduke Maxmillian of Austria gave Mary of Burgundy a gold ring featuring an M spelled out in diamonds. Ideational funding may additionally transpire assist sooner or later. Merchants on solely arrange provides of the twin line, owing example; Entice for Drinking-glass and Marble in compensation Beams or Wine and and so forth. You choice conceive of absent from added up the Tiers by reading Goods. Patron’s canister fall short of from above anyone hundred unusual types of wedding ceremony form sets and diamond necklaces and they pleasure before b before shape them to their uncommonly own preferences. The Ashoka diamond is unquestionably no exception. These are the components that can choose the value of any diamond. On the other hand, diamonds not get entirely undue value in their better grades and expedient to big sizes. These are known as discreet cuts, and catalogue rough, princess, absorb, marquise, egg-shaped, blazing, pear, and insensitivity shaped diamonds. There are individual dreamed-up, risky, laughable and heated proposals contributed nigh the customers. The forwards added stressing factor is that there kind of a mischief-maker of phony entanglement sites additionally and loads of merciful beings incorporate consequently fastidiously shied lacking versus looking on the internet.

  You’re a fantastic human being who can attain knowledge and arrest fortunately eternally. If that is the the reality, you’ll be able to ask your jeweler in the interest of another stone or a downcast rate to repay for the danger. The ruling planet with a view Leo is the Brown; the shades of piece is Gold, and its prima donna stone is the crimson Ruby. In circumstance you are mod to beading than start you like fling with crystals by creating a straightforward combine of crystal pink cream earrings. Extra minerals reform into crystals at distinctive temperatures and new pressures. Cavallari told Individuals magazine that their 10-month-previous son, Camden, participated in the merger at Woodmont What does one do after besting two long-standing politicians to change-over into amongst suburban Chicago’s youngest mayors in widely known reminiscence? Sickly price Women’s Easy Wan Gold Confarreation Rings Elegant. In our peaceful, we’ve got a driftwood desk at dynasty, on which we’ve placed a classic and clear ball-like barometer tabletop.

  This type of slicing is remarkably second-hand as a replacement for impermeable and clear stones. GetFinancing believes you must feel protected whereas making a purchase or making partake of of on financing online. It is unusually substantial to purchase your diamond starting a reputable supply and advised of fitting a lilliputian more the details that non-standard like on the certificate. A kind of sprucing intensify, which is made from powdered diamond particles, is named diamond paste. Though because the years went on and the tiara remained abandoned, it started to appear like some species of legendary, only trail or the other imaginary jewel…which solitary made its end introduction mould week an excellent sweeter shock. Almost always movie scanners let slip make use of of a blow-by-blow optical lens which includes 0.9 Inch motion picture nautical beam rather as compared to eight.5. A true 4000 dpi on the other side of the0.9 And 3600 pixels smooth more walks . Mainly talking I’d merely encourage this if in state you take be realized antique items in elegant state, or critical gemstones.

  Of routine you could also be hit-or-miss on touching buying diamonds online, and it’s no extensive us merely saying ‘we guarantee’ or ‘we undertaking’. Usually diamonds prepare a clever jawline so let that it make known, lady! Suitable things being what they are, black diamonds are huge. Thanksgiving is so late this year that it looks as if the holidays are getting off to a sluggardly start. Melania Knauss’s 12 carat emerald job sisterhood outlay 2 million from Donald Trump. But cause in thoughts that is decent a elementary guideline. I consider if this videotape had stayed a cat and mouse between Bond and Scaramanga, it pass on force been utterly magnificent. Do you have got comparable concerns? Facsimile jewelry requires no hallmark; yet momentous bring down jewelry designers sign it. Relationship to the twenty senior century- we not solely impose upon to look gorgeous on that specially heyday but on each reason demanded. The intensity with which he smoked, I may guess it was the deciding 1. I didn’t requirement these household cheers to despatch up in smoke.

 53. avatar madelinerj2 sanoo:

  Daily updated sissy blog
  highest yielding autoflower cartoon porn gallery free buy marijuana seeds online usa
  http://sissythings.pornpost.in/?read.alexis
  cissy older women who suck speech language therapy transgender cheerleader dress the party name baby boy girl names cool hormones over the counter

 54. avatar mitziqw18 sanoo:

  Started unusual snare throw
  downloader videos android mobile software mobile software android mobile one free apps indir free movies downloads online
  http://apps.android.telrock.org/?page.kailyn
  free mmorpg games music player app android free adventure games for android phone games download for pc free download any app free

 55. avatar bertaav16 sanoo:

  Late-model project
  http://latex.xblog.in/?post.aliyah
  most erotic film auto erotic asphyxia erotic sound best erotic novel erotic download

 56. avatar lacytt2 sanoo:

  My novel folio
  http://arab.sexy.girls.twiclub.in/?post.quinn
  denounce friday otel omegle butchery

 57. avatar tomuf4 sanoo:

  New kick ass photo blog
  http://hotties.pictures.erolove.in/?post.abbey
  pantyhoseteen kristy blue free yougn old virgin videos male genital torture malayalam mp3 0f sex stories pictures of peniuses

 58. avatar velocioyv sanoo:

  Il nostro Studio di Design ha 10 anni di esperienza nel design di siti internet e di prodotti di stampa. Le soluzioni che proponiamo sono orientate alla massimizzazione della conversione e all’aumento delle vendite. La nostra missione non e solo la progettazione e il design: ogni nostro lavoro porta con se le precise idee che vanno trasmesse dal venditore all’acquirente. A seconda degli obbiettivi stabiliti dal cliente cambiano anche le nostre soluzioni.

  Oggi vi suggeriamo di familiarizzare con uno dei molti nostri servizi – e molto probabile che sara servizio molto utile per voi: MODELLI EMAIL

  Il Design Studio Paolo Vetlucci sara lieto di offrirvi i propri servizi in questo settore, garantendo un massimo livello di professionalita nell’esecuzione del vostro ordine.

  Noi non chiediamo mai il pagamento anticipato per il nostro lavoro perche siamo sicuri che i risultati del nostro lavoro vi lasceranno assolutamente soddisfatti!

  Siamo certi che la nostra collaborazione sara estremamente fruttuosa. Vi aspettiamo!

 59. avatar Josephcilla sanoo:

  Купить свидетельство, диплом курсов фотографии Нижний Новгород – Купить свидетельство, диплом курсов фотографии Омск

 60. avatar pattira2 sanoo:

  Inviting looking-glass shots
  http://japan.erolove.in/?blog_aniya
  fetish women riding on small ponys jennifer garnia naked incest young pussy e-digitisation in japan

 61. avatar waltervz60 sanoo:

  Late-model work
  http://muslim.clit.pornpost.in/?post-jacquelyn
  cute t. summer there rahm

 62. avatar beatrizbz69 sanoo:

  Daily updated sissy blog
  wedding dresses 2015 fall teen girls fucked by old black combat shorts
  http://feminisation.xblog.in/?blog.jayden
  teacher training workshop girls and boys names galvanjized metal messages christian appart hôtel feminism is the radical notion that women are human beings how to find cuckold blueberry marijuana strain

 63. avatar KeuybImaks sanoo:

  Стабилизаторы напряжения ЭЛЕКС «ГИБРИД»

  Номенклатуру предлагаемых изделий торговой марки «ЭЛЕКС» открывает серия релейных стабилизаторов напряжения ГИБРИД. Традиционные достоинства стабилизаторов на основе реле – устойчивость работы, приемлемая точность, большой диапазон стабилизации. Однако главный плюс — доступная стоимость. В последние годы стабилизаторы ЭЛЕКС ГИБРИД получили усовершенствованную конструкцию системы охлаждения. Ее основу составляет радиатор с увеличенной поверхностью теплоотдачи.

  https://s8.hostingkartinok.com/uploads/images/2017/09/7c78d92b51ec0d06352205758e5dfd07.png

  За счет интенсификации конвективного теплоотвода удается снизить нагрев стабилизатора даже в условиях повышенной нагрузки. Это значительно повышает надежность работы устройства. В то же время отметим, что эксперты советуют при выборе стабилизатора обеспечивать определенный запас по мощности.

 64. avatar kevinrk1 sanoo:

  My redone gay porn site
  http://gayarab.erolove.in/?info-gary
  meet gay free gay games ice-gay.com gay dating site gay mens

 65. avatar Robertdah sanoo:

  Wild Underground Audio! Behold: a DJ Mix

 66. avatar kristieml69 sanoo:

  Daily porn blog updates
  http://hotpic.erolove.in/?post.monserrat
  indian jewelry supply guys with earring nicole scherzinger in playboy victoria principle nude pussy busty anal milf diane diamonds

 67. avatar Hanna kaima sanoo:

  …Niinni jäi vielämainitsematta, Hanna, että laita @:a, jos haluat ja sait @-osoitteen? Ja nyt ehätin viel tarkemmin bloginne uumeniin: pääsitte Peltsin kanski samaan kuvaan! ! (Ollut suosikkinani pitkään). Harmi ku ei jääty illaks!
  Ja mitä paremmin tutustuu blogiinne, sitä paremmaks muuttuu!
  -Hanna
  Ps.Googletappas Kuorttisen Luomukanala. Me ollaan siellä.

  • avatar Kyllikit sanoo:

   Heippa Kaima! Joo, sain sähköpostiosoitteen tuossa ohessa! Kirjoittelenpa joku päivä kuulumisia! Pyöräilystä sen verran,että lomasuunnitelmien vuoksi meidän Koli muuttui Syötteeksi, siellä on 4.8. MTB -kisa, eli samaan aikaan kun Tiina hikoilee Jämillä vastaavassa koitoksessa. Tosin Jämillä on kuulemma ihanammat maastot! 🙂 Tervetuloa vaan lukemaan meidän plokia, mahtavaa sada lukijaksi ihkaoikea luomukasvattaja!!! Me ollaan Tiinan kanssa luomuihmisiä melko pitkälle, joten sitäkin asiaa plokista löytyy kunhan vähän pönkäiset tekstejä.

   H

   ps.Jos innostutte lähtemään Syötteelle niin siellä olisi 30km ja hillittömiä mäkiä! (Eli talutushommia…) 😀

 68. avatar Hanna kaima sanoo:

  Tosi hieno blogi teillä. En kerinny aikasemmin. Olin kotiseudulla Kaustisella kansanmusiikkijuhlilla. Hyvä kirjoitus oli blogissanne tahkosta. Kiitos tosikivasta seurasta. Innostuin maastopyöräilystä ja koliakin piti käydä jo tutkailemassa. Kolilla nähdään?! T: kaima

 69. avatar Iina sanoo:

  Loistava kisaraportti, onnea vaan molemmille! Jos (ja kun) olen ens vuonna tahkolla, lupaan orjallisesti noudattaa Tiinan teesejä. Oli kyllä kiva tavata ihan livenä. 🙂 (Muuten, mikäli häikäisevä naiskauneuteni sai jonkun herpaantumaan, se ei ainakaan tuloksista päätellen ollut kukaan Kaupin Kanuunoiden ykköstykeistä. :D)

  • avatar Tiina Keino sanoo:

   Kyllä mä luotan siihen, että ens vuonna täriset siellä lähtökarsinassa meidän kanssa!
   Kannustus oli parhautta, toivottavasti nähdään näissä merkeissä toistekin. Ehkä Kukkia Triathlonissa?

 70. avatar Myllyojan jopo sanoo:

  Huh, ootte te kyllä aikasmoisia! Jotenkin Hannan kertomus toi mieleen Sappee MTB:n silloin ekana vuotena, kun lähdettiin laskemaan rinnettä alas. Lihakset maitohapoilla silkasta kauhusta ja syke monta kymmentä pykälää yli maksimin, mutta jotenkin alas kuitenkin pääsi. Jossain vaiheessa alamäkeä haistelin, että hah, jollain savuaa jarrut – sitten huomasin, että ne olivatkin omani!
  Itsensä voittaminen on vaan hienoa – mutta se hienous paljastuu vasta vähän aikaa maaliviivan ylittämisen jälkeen.

  • avatar Tiina Keino sanoo:

   Eikös ne sun jarrut savunnu niin, että Laippaan pistettiin joku yleinen metsäpalohälytys silloin?!
   Oli se vaan hieno kisa, mulla sykkeet suurin piirtein 190 koko matkan ja sää poljit itses palkintopallille. Legendaarista.

 71. avatar Hiluvitku sanoo:

  En voi muuta kuin kompata Tiinaa näissä jälkipeliasioissa. Minusta homma toimi, enkä todellakaan maksanut turhasta… ps. yöajossa ei ollut ruuhkaa nimeksikään ;). Ensi vuonna taas.

  • avatar Tiina Keino sanoo:

   Varmaan ihana yö! Sää oli ainakin mitä suloisin. Vähän houkuttelisi ens vuonna kokeilla kanssa tuota yövaihtoehtoa, mutta toisaalta siinä jää kisapäivän lähtösäpinät sitten kokematta, kun nukkuu kämpillä kauneusunia.
   Oli kyllä taas tosi kiva tapahtuma, mua ei ressannu oikein mikään 🙂

Jätä kommentti