Puntari: Selvästi hyvä päivä

 

Tänään herättiin päivään, jolloin kalenterissa ei ollut ainuttakaan merkintää. Siis ei yhtään. Harvinaista ylellisyyttä nykyään. Kun yleensä aina on jotain: kerhoja, töitä, kuoroa, pyöräilyä, pilatesta sun muuta.

Pistettiin aamupuuro ja -kahvi tulille, syötiin rauhassa, lueskeltiin lehtiä ja blogeja, katteltiin telkkarista lastenohjelmia. Mietittiin, että mitäs tässä oikein sitten tekisi, kun ei ole PAKKO tehdä mitään (en nyt luettele niitä kaikkia rästihommia, joita täällä olisi. Kuten ikkunoiden pesu, ruohikon kyniminen, siivous, kesäkalusteiden vieminen vajaan…ai niin, ei pitänyt luetella).

Päätettiin sitten ottaa suunta kohti kotikuntamme keskustaajamaa. Tai ensin kurvattiin toiselle laidalle ja käytiin Prismassa. Hemmottelin itseäni sen verran, ettei tarvinut laittaa ruokaa vaan syötiin Hesburgerissa ennen ostoksille menemistä. Ostosten jälkeen Sakke lähti Prismalta liikkeelle maastopyörällä ja me mentiin tyttöporukalla uimahallille.

Uimahallissa oli meidän lisäksi ehkä 15 ihmistä. Siellä oli ihanan hiljaista ja seesteistä. Saunottiin ensin pitkään. Sitten lasten altaan lämpöisessä vedessä treenailtiin kesän uimakoulusta tuttuja juttuja. Tai oikeastaan Maire treenasi, minä koutsasin ja Saima kellutteli tyytyväisenä kellukkeiden kanssa. Ja jopas onkin kesän pulikoinnit tuottaneet tulosta: Aikaisemmin Maire ei millään tykänny kastella naamaansa, saati laittaa koko päätä veden alle. Mutta tällä reissulla mimmi oppi sukeltamaan ja tekemään kilpikonnakellunnan!
Uimisen jälkeen mentiin kahvioon herkutteleen donitseilla ja kahvilla ja mehulla. Sinne tuli sitten myös Vehoniemenharjussa pyöräillyt S, joka sai innostuneen raportin sukellusharjoituksista ja liukumäen hurjista kurveista.

No, nyt me ollaan sitten kotona. Väsyneinä mutta onnellisina. Takassa tulet. S ajaa ruohoa. Pöydällä odottaa anopin tuoma kaalilaatikko syöjiään (mun ei tarvi taaskaan laittaa ruokaa, jee!) ja telkkarin edessä vartoilee Toscanaan sijoittuva rakkausleffa katsojia. Tää on selvästi hyvä päivä!

 

Jätä kommentti