Puntari: Haluan asua Ameriikassa

”Voi sitä mekaniikkaa toimintaa
mitä Amerikka harjoittaa

Ei ole muuta valtakuntaa,
jossa taivaan valtakunta kajastaa

Haluan asua Amerikassa”
                       (Ultra Bra)

 

Viime päivinä Ameriikka on pyörinyt päässäni vähän liikaa. Juha Itkosen uusimmassa Hetken hohtava valo -kirjassa yksi henkilöistä ihannoi Amerikkaa täydestä sydämestään.
Pystyn samaistuun tähän päähenkilöön, sillä mulla oli sentään 13-vuotiaana huoneessa Usa-verhot, Usa-päiväpeitto ja jopa itse kutomani Usa-matto…Lempiohjelmani oli Beverly Hills 90210 ja haaveilin pääseväni 16-vuotiaana asumaan samanlaiseen Beach Houseen, kuin Kelly ja Donna.  Ai niin, järjestimmehän me kavereiden kanssa jopa Aitoon ensimmäiset Halloween-kotibileet ja kävimme karkki vai kepponen -kierroksella aitoolaisissa taloissa (ehkä hitusen ihmetystä herättäen).
Usa oli cool, very cool!

Sittemmin tämä ihmemaa-illuusio on vähän päässyt haihtumaan. Usa-matto lojuu pannuhuoneen lattialla ja verhot odottavat tuolla vinttikomeron hyllyllä seuraavaa sukupolvea. Epäilen, että eivät ne sieltä kyllä enää käyttöön päädy.
Mutta pari päivää sitten sain kaksi upeeta kurpitsaa ja sisäinen amerikkalainen minussa heräsi. Pakkohan niistä oli kurpitsalyhdyt vääntää! Kokemusta ei ollut, mutta onneksi sain apujoukkoihin kummipoikani isoveljensä kanssa, ja lopputulos oli varsin hieno. Pelottava ainakin!

Jätä kommentti