Puntari: Vahdittuna

Tänä aamuna makselin laskuja verkkopankissa ja tartuin yhteen uudehkoon Säästöpankin palveluun, kun halvalla (=ilmaiseksi) sai. Meitsillä on nyt käytössä Finanssivahti, joka piirtää hienoja käppyröitä siitä, mihin rahat mun tileiltä valuvat.
Palvelu vaikuttaa sikäli aika kätevältä, että se tunnistaa suurimman osan menoerien tyypeistä  ihan automaattisesti ja osaa sijoittaa ne oikeisiin menoluokkiin (esim. asuminen, ruoka, vapaa-aika) mutta toki niitä täytyy itsekin käydä vähän muokkailemassa. Se tuntui kuitenkin ihan helpolta hommalta.

Mullahan on nykypäivän mittapuulla pienet tulot. Siis todella pienet. Ja se johtuu ihan tästä omasta valinnasta tehdä vajaata työviikkoa. Eli tienaan nyt n. puolet vähemmän, kuin tienaisin opena.
Täytyy olla aika tarkkana sen suhteen, mihin rahansa laittaa. En siis ostele vaatteita, kosmetiikkaa, sisustusjuttuja, lehtiä, viinaa enkä huumeita, ellei ole äärimmäinen pakko.
Näppituntumalla voin sanoa, että suurin menoerä on ruokakauppalaskut. Nyt onkin hauska (?) seurailla finanssivahdin kanssa, että onko todellakin näin. Ensimmäinen vahdin piirtämä piirakka nimittäin osoitti, että ruokakulut oliskin vasta toiseksi suurin menoerä ja jotkut ”määrittelemättömät” menoerät olis suurempi. Luulen, että tässä nyt on vaan kysymys siitä, että ihan kaikki maksut ei ole vielä oikeissa luokissaan… Mutta toisaalta taas rahaa valuu ”pieninä” erinä paljon huomaamattomammin tililtä ja pienistä puroista saattaa muodostua iso virta.

Viime aikoina on tuntunu siltä, että tällainen finanssivahdin kaltainen palvelu täytyisi toteutta myös ihmisen ajankäytöstä. Musta nimittäin tuntuu siltä, että myös ajasta on ainainen pula! Enkä varmasti oo tämän asian kanssa yksin.
Kalenterissa ei juuri tyhjiä lokosia ole. Ja vaikka tekeminen ja harrastaminen on kuinka mielekästä, niin silti sellainen joutilaisuuskin olis erittäin tervetullutta.
Eilen otin kyllä rauhallisestilähes melkein koko päivän. Kudoin sukkaa, lämmittelin takkaa ja puuhellaa ja surffailin netissä. Ulkoilin lasten kanssa ja leikin lääkäriä niiden kanssa.
Illalla olikin akut sen verran täynnä, että ylimääräinen energialataus oli hyvä purkaa
liikuntaleikkikoulun temppuradalla ja kahvakuulailussa!

Kommentti artikkeliin “Puntari: Vahdittuna”
  1. avatar Sakke sanoo:

    Asuminen 30%, liikenne 30%, ruoka 17%. Yllättävää että harrastukset eivät viekään 50%:a, vaan vain pienen siivun! 🙂

Jätä kommentti